Mas: "Et poden matar políticament i civilment, però no poden matar els ideals"

Gemma Liñán
Barcelona. Dimarts, 29 de Juny 2021. elnacional.cat

artur mas - acn

"Això és una persecució en tota regla. Es pretén la nostra mort civil, la nostra ruïna. Però ja ens estem defensant com a polítics". El president Artur Mas ha denunciat la repressió i la indefensió absoluta davant el Tribunal de Comptes. Mas ha comparegut just després de saber la quantitat que se li ha consignat a ell per pagar com a fiança solidària de 2,8 milions d'euros.

"Això que primer et facin pagar i després et jutgin, això és una indecència", ha dit Artur Mas denunciant l'"abús de poder". "Què pensa fer el govern espanyol davant un abús de poder com aquest?", ha dit l'expresident denunciant un doble objectiu de l'estat espanyol que és la mort política i civil amb la presó i el Tribunal de Comptes.

 

Mas ha fet referència durant la seva intervenció davant els mitjans de comunicació a tota la repressió a la qual està sotmès l'independentisme fent clares referències als presos indultats i als polítics exiliats: "És evident que la repressió continua. Als presos indultats no els han perdonat les penes. Els han tret de la presó, però no els han tret els delictes. Els exiliats no poden tornar perquè anirien a la presó".

Sobre l'ofensiva del Tribunal de Comptes, Mas s'ha mostrat contundent: "Encara que hàgim estalviat, no podem fer front a aquestes quantitats. Si no pots pagar, t'ho embarguen tot, i tot vol dir l'habitatge, els comptes corrents, qualsevol estalvi que tinguis a nom teu, i tot vol dir el salari o la pensió. Et respecten el SMI i a partir d'aquí et comencen a reduir les quantitats".

Per Mas, la intervenció del Tribunal de Comptes suposa una "mort civil". "La mort civil, aquesta és la seva pretensió i deixar-te en una indefensió absoluta". 

Ideals intactes

Artur Mas que des de fa 4 anys té els seus habitatges embargats pel 9-N, juntament amb Irene Rigau i Joana Ortega, s'ha mostrat implacable: "Ens poden portar a la mort política, ens poden portar a la presó de manera absolutament injusta, ens poden portar a una situació d'exili com té el president Puigdemont, ens poden portar a la mort política i a la mort civil, a la ruïna, que no només és la teva, que afecta la teva família, però no poden matar ni les idees ni els ideals".

Mas s'ha reafirmat en els seus ideals i les seves idees: "Conviccions per les quals hem lluitat molts i molts anys i hem afegit un objectiu concret: defensar el dret del poble de Catalunya a defensar el seu futur, dret que tenen totes les nacions del món".

Segons el president Mas, els ideals estan ben vius i així queda demostrat amb un Parlament de Catalunya amb majoria absoluta a favor de la independència i amb un govern sobiranista a la Generalitat.