sí, President, el PE se la juga molt, i la UE, més

El mateix dia que l'Eurocambra ha votat sobre el suplicatori, el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, s'ha reunit per via telemàtica amb el seu homòleg belga, Vicent Van Quickenborne, per "aprofundir en les relacions bilaterals", segons ha fet saber el ministeri a través d'una nota. De fet, Campo ha presentat a Van Quickenborne la nova magistrada que farà d'enllaç davant de les autoritats belgues, la fiscal Paloma Conde-Pumpido.

La reunió es produeix en un moment en que el sistema judicial belga s'ha convertit en una barrera per a les euroordres contra els polítics independentistes. Més encara després que el Tribunal d'Apel·lacions de Brussel·les va rebutjar l'extradició de Lluís Puig, la qual cosa fa preveure que també les noves euroordres que s'intentaria executar un cop aixecada la immunitat dels tres eurodiputats podrien topar contra la mateixa barrera.

Davant d'aquesta situació, el jutge instructor, Pablo Llarena, ha presentat una qüestió prejudicial al Tribunal de Justícia de la Unió Europea en relació al fre a les seves euroordres, la qual cosa ha fet que també la defensa dels tres eurodiputats hagi presentat un paquet de qüestions sobre el tema.

8-III-21, elnacional.cat