14F: el candidat Illa i la seva promesa Olga Pané

Que això corri abans d’anar a votar el 14F.

Creiem que és imprescindible que -ABANS D’ANAR A VOTAR- tothom sàpiga qui és aquesta senyora. OBRIM FIL.

És diu OLGA PANÉ i Salvador llla ha dit que si ell és President de la Generalitat, la farà Consellera de Salut. Els Comuns han dit que hi donarien suport. Per això:

Pané és gerent de l’Hospital del Mar. El 2017 es va saber que era un dels 11 alts càrrecs que cobren per sobre el límit fixat, SALTANT-SE LA LLEI DE PRESSUPOSTOS DE 2014. Una dada curiosa si tenim en compte les “promeses” de Salvador Illa:

Però el que explicarem sobre Olga Pané és MOLT MÉS GREU que un sou astronòmic. 
Sobretot quan PSC i Comuns ens volen fer creure que serà una Consellera de Salut d’un “GOVERN PROGRESSISTA”.

ADVERTÈNCIA: Per entendre qui és Olga Pané cal paciència. La complexitat de la seva carrera AJUDA A OCULTAR els plans sanitaris de Salvador Illa. Per això demanem als lectors que es posin còmodes i GAUDEIXIN. Viatgem a l’any 1997:

Aquesta notícia va ser publicada l’any 97 al butlletí d’una organització anomenada CONSORCI HOSPITALARI DE CATALUNYA. (En aquest fil ens referirem a aquesta organització amb les sigles CHC). Ara us explicarem qui són aquesta gent.

El CHC va ser creat al 83 sota lideratge de 2 alcaldes: Ramon Bagó (CiU) i Josep Abelló (PSC). La idea era unir AL CHC el PODER AUTONÒMIC del pujolisme i el PODER MUNICIPAL del PSC, per tal de GESTIONAR PLEGATS centres sanitaris.

RESUMINT: 
Convergència controlava la conselleria de salut.
PSC controlava grans hospitals municipals. 
Units al CHC podien posar-se d’acord per gestionar els recursos sanitaris.


Aquest acord és el més semblant a un PACTE D’ESTAT que ha hagut mai a Catalunya. PSC i CiU es podien barallar per tot però mai per la sanitat. 

Es pot dir que les bases d’aquest pacte (municipalisme, gestió descentralitzada, participació d’entitats locals) eren bones. El problema és que la cosa va degenerar molt ràpidament. Com veurem a continuació.

Abans de seguir, però, un aclariment. Us estareu preguntant: però aquest CHC és públic o és privat? MOLT BONA PREGUNTA. El CHC neix com a “entitat pública local de base associativa”. Per tant es pot dir que és PÚBLIC. Però… resulta que des del CHC es comencen a constituir EMPRESES que es regeixen pel DRET PRIVAT. Alguns exemples:

Però per entendre bé com funciona el tema, traslladem-nos a l’any 93 a Mataró. Anem a veure ELS PAPERS DE MATARÓ. (Un altre dia us explicarem com vam tenir-hi accés 🙂 )

Entre ELS PAPERS DE MATARÓ hi trobem 4 documents que il·lustren molt bé el funcionament pervers del CHC. Som-hi!

Com hem vist, una de les empreses de “dret privat” del CHC és C GEST SL. Aquesta empresa ofereix el SERVEI DE GESTIÓ.

DOC1: AGOST 93
Al document es veu com Bagó (president de CHC PERÒ TAMBÉ de C GEST SL) s’ofereix per gestionar el Consorci Sanitari de Mataró. Aquest consorci és municipal i, per això, està PRESIDIT PER L’ALCALDE DE MATARÓ Manel Mas (PSC).

La idea de fons és: “Hola senyor alcalde! No cal que vostè pateixi per gestionar l’hospital. Si ens signa aquí i aquí I ENS DONA ELS PODERS SOBRE EL CONSORCI MUNICIPAL ja li ho gestionem nosaltres!


DOC2 : SETEMBRE 93
Aquí veiem que Manel Mas (PSC) cedeix la gestió del Consorci Sanitari de Mataró atorgant-li plens poders al C GEST SL, empresa de dret privat propietat del CHC, ambdós presidits per Bagó. 


DOC3: OCTUBRE 93
Fent servir els plens poders, C GEST SL anomena qui serà el gerent del Consorci Sanitari de Mataró: un tal Jordi Colomer.


DOC4: MAIG 94. El cercle es tanca.
Jordi Colomer, gerent nomenat per C GEST SL (presidida per Ramon Bagó), concedeix -SENSE CONCURS- el servei de restauració de l’Hospital de Mataró a l’empresa CUINES SERHS SL. El propietari és Ramon Bagó.

Això va passar entre el 93 i 94. 
Com hem vist, al 97 C GEST SL passa a Consultoria i Gestió SA (Ens referirem a aquesta organització amb les sigles CiG SA). Olga Pané serà directiva de CiG SA entre els anys 1997-2000 i 2004-2008.

I AIXÒ ÉS MOLT RELLEVANT.

Illa proposa Pané com a Consellera de Salut però Pané ha estat directiva durant anys de CiG SA, una empresa que, com veurem tots a continuació, està implicada en gravíssims escàndols, irregularitats i il·legalitats.

Si expliquéssim en detall tots els escàndols on està implicat el CHC SA, CiG SA i la resta d’empreses del CHC, no acabaríem ni en 2 setmanes. Si voleu saber més sobre aquests escàndols, us recomanem consultar un dels més grans i complets cercadors sanitaris, construït durant anys per una de les persones que més saben sobre el sistema sanitari català: Ramon Serna. Si feu click aquí trobareu un cercador. Allà poseu CHC.

Ara veiem un cas concret de com Pané es movia entre el CHC, les seves empreses i els hospitals finançats amb diners de tots:

El cas del Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA) és MOLT SEMBLANT AL DE MATARÓ. El 2007 l’alcalde d’Igualada, Jordi Aymamí (PSC) és president del CSA. I com a president del CSA decideix cedir la gestió del CSA a CiG SA, on Pané és directiva.

T’has perdut? Doncs encara és més difícil perquè Aymamí, a més d’alcalde d’Igualada del PSC és, ATENCIÓ, vocal de CiG SA. AMB UN GRÀFIC S’ENTEDRÀ MILLOR:

Així, l’empresa CiG SA on Pané és directiva, comença a gestionar el CSA… I sembla que ho fan bastant malament.

L’Informe 2/2010 de la Sindicatura de Comptes sobre l’exercici 2007 és demolidor: incompliments de la Llei de Contractes, pagaments sense justificació, manca de transparència…

Ah, per cert: La Sindicatura ens diu que l’encàrrec fet per Aymamí (PSC) a CiG SA no acabava de complir les normes i, molt curiós, l’única empresa que es va presentar al concurs va ser la CiG SA de Pané.

Al 2008, Pané abandona CiG SA i es converteix en gerent del CSA.
Com a gerent del CSA signa contractes amb diverses empreses. Entre elles CiG SA!
MIRACLE! OLGA PANÉ POT ESTAR ALS DOS COSTATS DE LA TAULA!

Arribats a aquest punt us preguntareu: 

  • Com és que Salvador Illa ha triat Olga Pané?
  • De què la coneix?

Recordeu els alcaldes del PSC de Mataró i d’Igualada? Doncs Illa era alcalde del PSC de La Roca.


Sabeu què va fer l’alclade Salvador Illa (PSC)  amb la gestió del CAP de La Roca?
L’any 2002 Illa va externalitzar la gestió del CAP a una empresa que es diu Projectes Sanitaris i Socials SA (PROSS SA). Sabeu qui era la Directora General?

Efectivament: OLGA PANÉ.

Sabeu de qui depèn PROSS SA?
Efectivament: del CHC.

El PACTE D’ESTAT SANITARI ha estat un fracàs. Les bones intencions s’han quedat pel camí i tot plegat s’ha convertit en un focus de corrupció, opacitat i amiguisme. I Olga Pané ha estat un actor molt destacat en aquest desastre.


Que després de tants anys d’evidències clares, el PSC proposi com a futura consellera de salut Olga Pané és un avís a navegants. Aquest és el “govern progressista” del PSC? Aquesta és la proposta “d’esquerres” dels Comuns?


Tant el PSC com els Comuns pensaven que l’anunci d’Olga Pané no seria problema: la major part de la gent no coneix aquesta història fosca que acabem d’explicar. De fet, ni els grans mitjans de comunicació han dit res.


A OCTUVRE hem cregut que calia explicar tot això. Cal que tothom sàpiga qui és Olga Pané abans d’anar a votar el diumenge.

OBJECTIU:

SI TOTHOM SAP QUI ÉS OLGA PANÉ

OLGA PANÉ NO SERÀ CONSELLERA

Per això demanem la màxima difusió d’aquest fil abans del 14F. 


NOTA: OCTUVRE no rep subvencions ni accepta publicitat.  La nostra feina és possible gràcies als nostres donants i subscriptors. Si vols conèixer el nostre projecte, en trobaràs els detalls aquí: