23-II-12

Tashi Deleks!

Avui és el segon dia del LOSAR (Any Nou Tibetà 2139, Drac d'Aigua) i em comunico amb vosaltres per explicar-vos que ahir els membres del Parlament Tibetà a l'Exili van fer una jornada de vaga de fam simbòlica en el temple principal de Dharamsala, juntament amb molts tibetans i tibetanes arreu del món,
per mostrar la seva solidaritat amb els tibetans dins d'el Tibet.

Ahir també tres tibetans van iniciar una vaga de fam indefinida davant de l'ONU a Nova York per fer una crida a la llibertat. (Foto, d'esquerra a dreta: Shingza Rimpotxé, un respectat lama de 32 anys; Dorjee Gyalpo, un conegut activista polític i literari de 59 anys; i Yeshi Tenzing, de 39 anys, un nord-americà d'origen tibetà)

Tots ells apel·len a les Nacions Unides a enviar immediatament una delegació de recerca al Tibet que pressioni la Xina per a què: aturi la llei marcial no declarada al Tibet, hi permeti l'entrada als mitjans de comunicació internacionals al Tibet, alliberi tots els presos polítics, entre ells Gedun Choekyi Nyima i Tulku Tenzin Delek; i aturi la campanya de "reeducació patriòtica" als tibetans a l'interior del Tibet.

 
   ampliar cartell         més info

RECORDATORI: 10 de març: Manifestació davant de l'Ambaixada de la Xina a Madrid

S'acosta el dissabte 10 de març. En diverses ocasions us hem demanat la participació i solidaritat, verbalment i per escrit, però fins ara encara no hi ha hagut una resposta molt positiva. Molta gent parla del Tibet, segueix el budisme i a mestres budistes, però a les nostres crides a participar sempre acabem responent els mateixos. Ara els tibetans us demanem de tot cor la vostra presència. Són moments d'acció en els què sincerament us necessitem.  

Ja sé que últimament estic parlant molt i alguns de vosaltres penseu potser que sóc un pesat. Disculpeu-me si és així, però he de seguir en aquesta línia perquè és la meva responsabilitat i perquè em sento moralment compromès a fer tot el que estigui a les meves mans per donar suport als meus germans i germanes que estan patint dins el Tibet.

Tibet està cremant! S'han immolat més de una vintena de persones, hi ha milers de detinguts, empresonats, torturats. La situació és molt crítica i dramàtica, per això demanem la vostra participació i suport. Anem a Madrid a manifestar-nos pacíficament davant de l'Ambaixada de la Xina! I sol·licitem per al poble del Tibet Drets Humans i llibertat! Això que per a nosaltres que vivim en aquest país ens sembla tan normal, per al meu poble des de fa 53 anys no sap ni tan sols que és ni què significa.

Abans d'anar a Madrid demanarem també per escrit als governs i parlaments d'Espanya i de Catalunya que atenguin la nostra petició, s'adonin i parin atenció al sofriment dels tibetans i tibetanes dins el Tibet.

Agraeixo com sempre la vostra atenció i paciència. Als que encara no us hagueu apuntat a l'autocar per anar a Madrid, i pugueu anar-hi, us recordo que el termini s'acaba el 2 de març. Podeu veure tots els detalls en aquest enllaç

Molts Tashi Deleks!

Thubten Wangchen