la TV russa en espanyol se n’en fot dels 10.000 soldats russos per a Catalunya

https://www.youtube.com/watch?v=kpBZfOJnZNI&feature=emb_logo

la TV rusa en español se burla de los 10.000 soldados rusos para Cataluña

---------------------------------------------------------------------------------------------------

La TV russa es burla de la premsa espanyola per l’operació Volhov

El Nacional
Foto: YouTube / Ahí les Va
Barcelona. Dissabte, 31 d'octubre de 2020. 15:41
Actualitzat Dissabte, 31 d'octubre de 2020. 17:01
Temps de lectura: 2 minuts

tv russa - Ahí les Va

Les burles des de Rússia cap a la premsa espanyola continuen arribant. Ara, a càrrec de la TV russa, RT, i una de les seves periodistes més destacades a Espanya, Inna Afinogenova, qui ha publicat un vídeo en el qual ridiculitza el suposat oferiment de Rússia d'enviar 10.000 soldats a Catalunya per culminar el procés.

En el vídeo, la periodista russa es fa creus de tota la informació que fa referència a l'Operació Volhov i també de la "credulitat" amb la qual la premsa espanyola la va tractar. "Immediatament diversos grans mitjans espanyols van atorgar total credibilitat al massiu enviament militar, malgrat ser inversemblant: 10.000 soldats, més del doble dels que va arribar a tenir a Síria en el pic de la lluita contra Estat Islàmic? Clar que sí’, contextualitza Afinogenova.

La periodista també es fixa en el nom de l'Operació, Volhov, el qual s'afanya a recordar que va ser una batalla que "voluntaris franquistes van guanyar a l'Exèrcit soviètic juntament amb els nazis". "Dit d’una altra manera, la Guàrdia Civil homenatja un batalló feixista. I no ho fa en secret, sinó amb orgull", diu, i afegeix: "Potser, a banda de prohibir homenatges a la dictadura franquista en places i carrers, caldria incloure un addendum a la Llei de la Memòria Històrica que impedeixi que les forces de seguretat de l’estat bategin les seves operacions amb noms d’inspiració nazi".

Finalment, Afinogenova qualifica de "malaltia congènita" la "credulitat i visibilitat" que els "grans mitjans espanyols" atorguen a  "qualsevol cosa, per inversemblant que sembli, si els serveix per enfortir la seva agenda".

Sembla que el descrèdit de la justícia i la premsa espanyola comença a estendre's més enllà de Catalunya. El vídeo d'Afinogenova ja ha acumulat més de 100.000 visualitzacions quan encara no fa ni 24 hores que s'ha publicat.

En la línia de l'Ambaixada

La primera en burlar-se de la informació de la Guàrdia Civil va ser la mateixa Embaixada russa, que amb un tuit no només no ho va desmentir, sinó que va intentar completar la informació amb dades delirants.

"Cal afegir dos ceros al nombre de soldats (1 milió) i el més impactant de tota aquesta conspiració: les tropes haurien de ser transportades per avions Mosca i Chato muntats a Catalunya durant la Guerra Civil i amagats en un indret segur de la Serra Catalana fins a rebre a través d'aquestes publicacions l'ordre d'actuar", va piular.