PROEMI: és la sobirania!, estúpids! (Kelsen, Schmitt, ...Aznar!)

la FAES d'Aznar nega que el Congrés sigui sobirà: "Ho és el poble espanyol"

Marc González
Foto: Gtres
Barcelona. Dilluns, 19 d'octubre de 2020. elnacional.cat

Las mentiras de Aznar el día en que explota la guerra interna en la derecha  | tomalaprensaLa fundació FAES que encapçala l'expresident del govern espanyol José María Aznar ha negat que el Congrés dels Diputats sigui sobirà, tal com va assegurar la vicepresidenta espanyola, Carmen Calvo, amb relació a la reforma del Poder Judicial que impulsa el govern de coalició del PSOE i Unidas Podemos.

En un comunicat publicat aquest dilluns, la FAES respon Calvo que "el Parlament no és sobirà". "Tampoc s'ha d'esperar molt en la lectura del text constitucional perquè en el seu article primer ho diu molt clar: '2. La sobirania nacional resideix en el poble espanyol del qual emanen els poders de l'Estat'".

La fundació continua la seva reivindicació afirmant que "si el Parlament fos sobirà podria canviar la Constitució per sí mateix, les seves lleis no estarien sotmeses al control de la constitucionalitat i serien les cambres les que substituirien el poble espanyol com a titulars d'aquest poder suprem".

De fet, la fundació d'Aznar contraposa la Constitució espanyola amb la "sobirania parlamentària" britànica. "És un concepte juridicopolític de la teoria constitucional britànica en un sistema en el qual no existeix Constitució escrita per la qual cosa, teòricament, el Parlament de Westminster, amb la mateixa majoria, pot aprovar una llei sobre transport públic o aprovar la independència de Gal·les", aclareixen.

"Si la vicepresidenta del Govern creu que el Parlament és sobirà –sobretot quan esquerra, podemites i nacionalistes tenen la majoria–, no pot estranyar que creguin que la independència judicial és un afegit decoratiu a la Constitució, o que el Codi Penal es pot convertir en un vestit a mida per indultar sediciosos. Però no, hauríem de tornar a l'arrel de la democràcia i insistir que el sobirà, l'únic, és el poble espanyol del qual emanen tots els poders de l'Estat", etziben.

---------------------------------------

"...La  Constitución,  como  máxima  expresión  de  la  soberanía  nacional, lejos de configurarse como la proclamación de un deseo, es, ante todo, un conjunto  de  mandatos  jurídicos  de  obligado  cumplimiento.  Cuando  su artículo 2 residencia el fundamento constitucional en la indisoluble unidad de la Nación española, no lo hace a modo de frontispicio programático, sino como  basamento  último,  nuclear  e  irreductible  de  todo  el  Derecho  de  un  Estado....", discurso de inauguración del año judicial 2014/15 de Carlos Lesmes, Presidente Tribunal Supremo de España. 11 de diciembre de 2018.

Resultat d'imatges de lesmes discurso año judicial rey