Corinna acusa tota la família reial

David Gorman
Foto: GTRES
Barcelona. Diumenge, 18 d'octubre de 2020. elnacional.cat

Corinna Larsen estira la manta. Investigada a Espanya per delictes de suborn i revelació de secrets, i al punt de mira de la justícia suïssa per una donació d’uns 100 milions d’euros de rei Joan Carles, l’examant de l’emèrit no pensa enfonsar-se tota sola i està disposada a explicar fins a quin punt estarien implicats els altres membres de la família reial espanyola. En una entrevista que publica aquest diumenge el diari The Telegraph, l’aristòcrata alemanya apunta amb contundència al palau de la Zarzuela.

Confosa. Així es declara Corinna després de veure com la interroguen a ella per haver rebut diners de la fundació Lucum de Joan Carles, però no investiguen altres persones que també n’haurien cobrat. Assegura que l’exmonarca va fer donacions a una altra nòvia i als seus propis fills, Felip, Elena i Cristina, que a més haurien tingut accés al metàl·lic que arribava a Espanya des de Suïssa. I afirma també que quan eren amants el rei la va dur en un tour per la Zarzuela i li va ensenyar la “cambra dels diners”, una habitació amb grans quantitats de bitllets. “Els diners en efectiu no es poden rastrejar, així que n’hi havia un munt al palau. Pel que em va dir ell, qualsevol membre de la família que necessitava diners, els agafava”, denuncia al rotatiu britànic.

L’examant de Joan Carles acusa tota la família reial espanyola i es mostra especialment crítica amb Felip i Letícia, que van parlar amb els seus advocats. Amenaçada de mort, reitera la seva versió que al darrera dels atacs contra ella hi havia els serveis secrets, amb Félix Sanz Roldán al capdavant, i el mateix rei emèrit. Narra el que li va dir a l’actual cap de l’Estat perquè aturés les campanyes d’assetjament que el pare hauria iniciat contra ella. “Li vaig demanar que aturés la campanya d’abusos del seu pare, que es manté com un dels membres de la Casa Reial. Si no pots controlar la teva pròpia família, com pots regnar un país?”. Diu també Felip es va limitar a distanciar-se dels negocis financers de Joan Carles que ja havien generat un fort escàndol, però que va ignorar les seves denúncies d’assetjament. “Em sembla que és sorprenent i desconcertant amb el clima d’avui dia, que hi ha gent  com en Harvey Weinstein. L’abús no sempre és sexual, pot adoptar moltes formes. En el meu cas és un abús psicològic”, exposa abans de desvelar que pensa presentar una demana al Regne Unit contra alguns dirigents de l’Estat espanyol per assetjament.

Més enllà de les amenaces de mort a la casa de Mònaco, Corinna denuncia ara un altre episodi crític per a la seva vida. En aquesta ocasió, al Brasil. Afirma que en un viatge algú va perseguir-la amb un cotxe, i que en un moment donat un altre conductor va intentar fer-la sortir sobtadament de la carretera. Era l’abril del 2012. “La nit anterior a marxar del Brasil, un home va aparèixer a l’habitació del meu hotel a les 2 de la matinada i em va dir que havia vingut a ajudar-me a fer les maletes. No va picar a la porta ni va encendre cap llum”. Un mes més tard, aquesta vegada a Londres, Sanz Roldán es va presentar a l’hotel on s’allotjava. “Vam mantenir una conversa que em va fer por. Va ser com parlar amb Hannibal Lecter. Em va dir: si no fas el que et dic, no puc garantir la teva seguretat física ni la dels teus fills”.

“Sento que soc hostatge de la voluntat de dos homes molt poderosos, l’anterior rei d’Espanya i el general Sanz Roldán”, explica. I es compara amb la Wallis Simpson, la dona per qui Eduard VIII va renunciar a ser rei d'Anglaterra, i també a la Meghan Markle: "M'han culpat de la caiguda d'un home (...) l'hostilitat es canalitza sempre cap a les dones". Corinna carrega també contra els culpables que el seu fill Alexander llegís terribles missatges contra ella quan tenia només 14 anys. En un grup de WhatsApp on hi havia Joan Carles van anomenar-la “lladre i bruixa boja i inestable”.

Es queixa també dels ciberatacs continuats contra els seus dispositius electrònics i fins i tot contra l’alarma de casa seva, per fer que s’apagui a les nits. “Volen que senti que estic sola, molta gent se suïcidaria si tingués aquesta pressió. Una campanya brutal, amb precisió militar, de la qual no s’ha salvat cap part de la meva vida”. L’examant de Joan Carles assenyala els que li fan la vida impossible, i respon els que diu que justifiquen els abusos contra ella pel fet d’haver acceptat els diners de l’emèrit. Defensa que hauria guanyat els mateixos diners treballant, si no hagués deixat de costat la seva carrera professional vuit anys enrere. “Si m’haguessin donat l’opció de triar entre el regal  i continuar amb la meva carrera, triaria la meva professió”. Ja no es mossega la llengua.