(classe d’economia:) "Tu tens dues vaques...", internet

Socialisme: Tu tens 2 vaques. L'Estat t'obliga a donar-n'en 1 al teu veí.

Comunisme: Tu tens 2 vaques. L'Estat te les lleva i et DÓNA una mica de llet.

Feixisme: Tu tens 2 vaques. L'Estat te les lleva i et VEN una mica de llet.

Nazisme: Tu tens 2 vaques. L'Estat te les lleva i t'engega un tret al cap.

Burocratisme: Tu tens 2 vaques. L'Estat t'en perd una, muny l'altra i després tira la llet al terra.

Capitalisme tradicional: Tu tens 2 vaques. En vens una i et compres un toro. Fas més vaques. Vens les vaques i guanyes diners. Després et jubiles ric.

Capitalisme modern: Tu tens 2 vaques. Vens 3 de les teves vaques a la teva empresa que cotitza en borsa mitjançant lletres de crèdit obertes pel teu cunyat al banc. Després executes un intercanvi de participació de deute amb una oferta general associada amb el que ja tens les 4 vaques de tornada, amb exempció d'impostos per 5 vaques. La llet que fan les teves 6 vaques és transferida mitjançant intermediari a una empresa amb seu a les Illes Cayman que torna a vendre els drets de les 7 vaques a la teva companyia. L'informe anual afirma que tens 8 vaques amb opció a una més. Agafes les teves 9 vaques i les talles a trossets. Després vens a la gent les teves 10 vaques trossejades. Curiosament durant tot el procés ningú sembla adonar-se que, en realitat, tu només tens 2 vaques.

Economia japonesa: Tu tens 2 vaques. Les redissenyes a escala 1:10 i que et produeixin el doble de llet. Però no et fas ric. Després rodes tot el procés en dibuixos animats. Els anomenes ´Vakimon´ i, incomprensiblement, et fas milionari.

Economia alemanya: Tu tens 2 vaques. Mitjançant un procés de reingeniería aconsegueixes que visquin 100 anys, mengin una vegada al mes i es munyin soles. Ningú creu que tingui cap mèrit.

Economia russa: Tu tens 2 vaques. Comptes i tens 5 vaques. Tornes a comptar i et surten 257 vaques. Tornes a comptar i et surten 3 vaques. Deixes de comptar vaques i obres una altra ampolla de vodka.

Economia xinesa: Tu tens 2 vaques. Tens a 300 tios munyint-les. Expliques al món la teva increïble ràtio de productivitat lletera. Dispares a un periodista que es disposa a explicar la veritat.

Capitalisme americà: Tens dues vaques. En vens una i forces l'altra a produir la llet de quatre vaques. Et quedes sorprès quan ella mor.

Economia iraquiana: Tu no tens vaques. Ningú creu que no tinguis vaques, et bombardegen i t'envaeixen el país. Tu segueixes sense tenir vaques.

Economia índia: Tu tens 2 vaques. Les poses en un altar per adorar-les. Després segueixes menjant arròs al curri.

Economia suïssa: Hi ha 5000000000 vaques. És obvi que tenen amo però ningú sembla saber qui és.

Economia francesa: Tu tens 2 vaques. Llavors et declares en vaga, organitzes una revolta violenta i talles totes les carreteres del país, perquè tu el que vols són 3 vaques.

Economia neozelandesa: Tu tens 2 vaques. La de l'esquerra et sembla cada dia més atractiva.

Capitalisme britànic: Tens dues vaques. Les dues estan boges.

Economia espanyola: Tu tens 2 vaques, però no tens ni idea d'on són. Però com que ja és divendres, baixes a esmorzar al bar que tenen el Marca. Si per ventura, ja et posaràs a buscar-les dimecres després del pont de Sant Aniceto.

Economía mexicana: Tu tens dues vaques. Una està plena de marihuana a les i la panxa. L'altra apareix a una narcofosa descapçada i acribillada. L'exèrcit resguarda el lloc de la troballa, i deixa lliure la vaca que duia la marihuana per manca de proves. Dies després, aquesta vaca apareix morta (sense la marihuana, i tant) al desert d'Arizona per creuar il·legalment la frontera cap els Estats Units. El diner producte de la venda de l'herba és blanquejat a bancs mexicans, d'Estats Units i del Caribe, i un ric prestanoms compra un ranxo mexicà amb deu mil caps de bestiar. Sens dubte, aquesta fou l'opció més productiva.

2012, internet...