"España" vs política lingüística de IKEA

Ikea recupera el català i indigna la premsa espanyolista

El Nacional
Foto: ACN
Barcelona. Dilluns, 9 de setembre de 2019
1 minut

ikea SABADELL - ACN

Ja fa uns dies que l'empresa multinacional Ikea ha reincorporat el català a la seva pàgina web després que molts usuaris i entitats, com Plataforma per la Llengua, denunciessin la situació. Ara, a més, l'entitat per la llengua catalana també ha demanat a Ikea que podrien incloure el català a l'embalatge dels seus productes i a l'atenció telefònica.

Ara bé, aquest canvi en la pàgina web de la multinacional sueca no ha agradat a tothom, especialment la premsa espanyolista. De fet, la indignació arriba fins al punt de criticar que el català i el castellà estiguin al mateix nivell dins la pàgina web. Això sí, sense explicar els motius pels quals el castellà ha d'estar per sobre del català.

Com es pot comprovar en aquestes captures de pantalla del portal de l'empresa, l'usuari pot escollir entre castellà, català i anglès amb un sol clic, no com fins ara que per arribar a tenir la web en català havies de copiar una URL específica, fet que suposava una operació molt més llarga i pesada.

ikea idiomes catala castellà

ikea idiomes catala i angles

Segons un digital espanyol, Ikea ha "cedit a les pressions" per tornar a incloure el català a internet, tot i que l'empresa sueca sempre s'ha distingit per ser una empresa especialment preocupada per la diversitat lingüística d'allà on té les seves botigues, i un bon exemple és que els rètols i el catàleg ja estan en català i al mateix nivell que el castellà des de fa ja molt temps.