parlar en valencià, conducta temerària

Un veí d'Elx ha denunciat dos agents de la Policia Nacional que el van fer parlar en castellà. Segons publica ElDiario.es el 20 de juny passat els policies el van aturar quan anava en bicicleta i l'home els va respondre en valencià. Els dos agents que li havien demanat que es dirigís a ells en castellà el van portar fins a la comissiaria de policia d'Elx. 

L'home va avançar dos vehicles que estaven aturats al carril bici i els va cridar: "En bon lloc esteu". Una mica més endavant, d'un dels vehicles, van baixar dos homes que es van identificar com a policies. Segons consta en l'atestat policial, els policies li van retreure que parlant el valencià els estava provocant. L'home va intentar explicar-los que només volia saber per què l'havien aturat i que parlar en valencià no era cap tipus de provocació.

Finalment van denunciar l'home per insults i per negar-se a identificar-se, per interrompre una actuació policial i per parlar en valencià. A més, el van multar per no portar les llums reglamentàries i per conducta temerària.

21 de julio de 2019, elnacional.cat

Coneixement del valencià per municipi.png