els socis alemanys de Ciudadanos conviden a sopar a Puigdemont a Berlín

El president Carles Puigdemont va assistir dimarts a la nit a un sopar a Berlín convidat pel partit liberal alemany (FDP), socis de Ciutadans al Parlament Europeu. Es dona la circumstància que l'FDP i Ciutadans formen part de l’ALDE, grup parlamentari que a l’octubre va expulsar el PDeCAT de les seves files.

El sopar, organitzat per la fundació Cinema per la Pau, va tenir lloc a l’edifici històric del Reichsatg, seu del Bundestag, i va tenir la presència de destacats activistes pels drets humans. Puigdemont va seure a la taula principal, juntament amb el cantant Bob Geldof i un diputat de la CSU. Allà el president va coincidir amb activistes pels drets humans. Puigdemont va rebre una efusiva salutació del periodista i dissident turc Can Dündar, exiliat a Alemanya.

Dündar va visitar fa poc el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, a la presó de Lledoners, i va escriure un contundent article al diari alemany Zeit Online, on va denunciar la situació dels presos polítics i la injustícia del seu empresonament.

El Nacional
Foto: Efe
Barcelona. Miércoles, 13 de febrero de 2019

...fue a una cena en el edificio del Reichstag, la sede del Parlamento alemán, que bajo el título de Relaciones Internacionales y Derechos Humanos reunió a diversos activistas, entre ellos miembros de las Pussy Riot -opositoras a Vladimir Putin en Rusia-, el cantante Bob Geldof -impulsor de los conciertos benéficos Live Aid- y Daniel Ellsberg -antiguo analista del Ejército de Estados Unidos que filtró hace 50 años los Papeles del Pentágono sobre la Guerra del Vietnam-.

Más aún, la cena estaba organizada por el partido liberal FDP y en ella había varios dirigentes políticos. Puigdemont se sentó en la mesa principal, frente a Geldof y un diputado de la CSU bávara...

...Ciudadanos pidió este martes la comparecencia en el Congreso del ministro de Asuntos Exteriores, Josep Borrell, para que explique la "dejación de funciones" que en su opinión ha supuesto la presencia de Puigdemont en una gala paralela a un festival tan importante como el de Berlín...

https://www.elmundo.es/espana/2019/02/12/5c63331721efa09e788b4580.html