les dades de l’enquesta de l'ARA, en obert

Les dades de l'enquesta de l'ARA, en obert

Consulta la recopilació de respostes sobre el referèndum i els judicis de l'1-O, entre d'altres

ARA
8

Comparteix

  • El 80% dels catalans són partidaris d’un referèndum acordat
El 80% dels catalans són partidaris d’un referèndum acordat

L'enquesta que l'ARA va publicar els dies 16 i 17 de desembre va deixar titulars com el del gran suport al referèndum pactat entre la societat catalana, el rebuig a les acusacions per rebel·lió i a la presó provisional i també a una nova hipotètica intervenció de l'autonomia catalana. Com ja va fer amb les enquestes publicades l'any passat, el diari ha decidit obrir la matriu de dades perquè tothom pugui accedir-hi i extreure les seves pròpies conclusions. En els següents enllaços es pot accedir als diversos formats d'aquesta matriu, així com a la fitxa tècnica de l'enquesta.

Consulta totes les dades de l'enquesta en format Excel

Consulta totes les dades de l'enquesta en format .sav

Fitxa tècnica de l'enquesta

Un 80% dels catalans són partidaris d'un referèndum d'autodeterminació acordat entre l'Estat i la Generalitat. Aquest va ser el principal titular de diumenge passat, que evidencia que el de la consulta acordada és un dels consensos transversals a Catalunya. Però no era l'únic, ja que, per exemple, la gran majoria de ciutadans rebutgen la presó preventiva dels polítics que van impulsar l'1-O i també les acusacions per rebel·lió.

En cas que algun dia s'arribés a pactar un referèndum, els independentistes continuen per sobre dels unionistes, tot i que sense arribar al 50%. L'enquesta de l'ARA reflecteix que el percentatge (47,7%) és similar al resultat que van obtenir els partits que defensen la independència en les eleccions del 21 de desembre del 2017. En tot cas, el sí supera el no (36%) i encara hi ha un 10% de la població que es mostra indecisa.

  • El sí a la independència es manté en el 47,7%
El sí a la independència es manté en el 47,7%

El referèndum de l'1-O i la posterior declaració d'independència van ser la culminació de la via unilateral. Els partits i el Govern tornen a apostar ara pel diàleg amb les institucions de l'Estat, malgrat que el PSOE no sembla ser més receptiu que el PP des de la Moncloa a reconèixer el dret a l'autodeterminació dels catalans. En tot cas, la ciutadania prefereix la via acordada i la unilateralitat no és majoritària ni entre els independentistes.

  • Quatre de cada deu independentistes prioritzen la via unilateral
Quatre de cada deu independentistes prioritzen la via unilateral

Dilluns passat l'enquesta es va centrar en dibuixar com està, ara per ara, l'hipotètic dibuix del Parlament en cas d'eleccions a la cambra. ERC seria el guanyador i l'independentisme incrementaria la majoria en escons i també en vots: l'enquesta apunta que la suma entre ERC, JxCat i la CUP podria superar el 50%.

  • Junqueras i Sànchez, els líders més ben valorats
Junqueras i Sànchez, els líders més ben valorats

Pel que fa als lideratges polítics, els més ben valorats són a la presó de Lledoners. Oriol Junqueras i Jordi Sànchez són els polítics més ben valorats.

  • ERC guanyaria a les urnes amb majoria independentista
ERC guanyaria a les urnes amb majoria independentista

Totes les preguntes i respostes de l'enquesta ja es poden consultar en obert.