el Gobierno veu "adoctrinamiento catalanista" al País Valencià

Resultat d'imatges de "adoctrinamiento catalanista" ValenciaLes Corts Valencianes van aprovar ahir la nova llei de Plurilingüisme de la Comunitat Valenciana, que regula el temps mínim en què s’ impartiran el castellà, el valencià i l’anglès en el sistema públic d’ensenyament obligatori. La norma, que vol garantir l’aprenentatge del valencià, va rebre el suport del PSPV, Compromís, Podem i els agermanats (el grup de ­quatre diputats escindits de Ciutadans), i va tenir el rebuig del PP i Cs. Aquesta llei garantirà que el temps mínim en què s’impartiran matèries en castellà i en valencià sigui del 25% en tots dos casos, i d’entre el 15% i el 25% en anglès.

Amb la nova llei s’ha volgut ­superar l’aturada del model lingüístic del tripartit valencià provocada pels tribunals. Així, la nova norma substitueix el decret de plurilingüisme que el Consell va aprovar fa un any i finalment va derogar després que el Tribunal Superior de Justícia valencià el suspengués. I deroga també el decret llei del setembre passat que va fixar els programes plurilingües per a les aules de 2 i 3 anys.

El PSPV i Compromís van defensar ahir a les Corts Valencianes que l’objectiu és que els alumnes dominin aquestes tres ­llengües en igualtat d’ oportu­nitats, i abans que res que els alumnes acabin l’ESO dominant aquests idiomes. Podem va recordar que la norma s’ha elaborat a partir del criteri d’experts de les universitats valencianes, i va demanar “de superar l’etapa en què la llengua ha significat conflicte”.

Tot i això, la diputada del PP Beatriz Gascó va arribar a afirmar que aquesta llei d’“adoctrinament catalanista” és el “ procés valencià” i que els populars la frenaran “abans no sigui massa tard”. Ciutadans també es va mostrar molt crític amb aquesta proposta, que, si bé és “descafeïnada” respecte als decrets, “no busca un plurilingüisme efectiu, sinó adulterat cap a una ideologia ­nacionalista que té ben poca cosa a veure amb el que volen les ­famílies”.

, València

15/02/2018 - lavanguardia