Turquia amenaça els Estats Units...

Washington “hauria de deixar de donar suport als terroristes” si vol evitar una possible confrontació directa amb Ankara als territoris kurds del nord de Síria, ha declarat amenaçadorament aquest dijous el viceprimer ministre turc, segons informa Reuters.

Declara Bekir Bozdag, que els EUA haurien de reconsiderar la presència de les seves forces sobre el terreny si vol evitar enfrontaments amb Turquia. “Aquells que donen suport a l’organització terrorista (en referència als kurds) es convertiran en blanc en aquesta batalla”, ha afirmat el ministre turc a la cadena A Haver.

Dimecres passat, Recep Tayyip Erdogan va mantenir una conversa telefònica amb Donald Trump en la qual va instar que EUA deixés de proveir armes als kurds a Síria.

Per la seva banda, el mandatari nord-americà va fer una crida a la “cautela” i va instar les autoritats turques a “limitar les seves activitats militars” a Afrin (Síria), evitant “qualsevol tipus d’accions” que puguin desembocar en “un conflicte entre les forces turques i nord-americans “.

El 20 de gener, avions de guerra turcs van començar a bombardejar les posicions kurdes a Afrin poc després que el president de Turquia, Recep Tayyip Erdogan, anunciés el llançament de l’operació militar Branca d’Olivera.

El mandatari també va declarar que el pròxim destí de les forces turques seria la ciutat siriana de Manbij, també controlada pels kurds.