segueixen les autoimmolacions al Tibet; suma’t a la manifestació del 10-III a Madrid

- dossier Tibet

Tashi Deleks!
 
De fet avui no tinc moltes ganes de salutacions perquè al meu país, el Tibet, monjos i monges segueixen autoimmolant-se, llevant-se la vida no per motius personals sinó com un intent desesperat de preservar una cultura, una filosofia i una nació que estàn sent aniquilades. Sentim molt les pèrdues de totes aquestes precioses vides humanes. Desitgem que no hi hagi més morts!

 

En menys d'un any fins aquest dilluns, 23 tibetans han ofert les seves vides però no aconsegueixen que se'ls escolti. Ells només demanen llibertat d'expressió i religió, i el retorn de SS Dalai Lama al Tibet. Penso que ja és hora que la Comunitat Internacional actuï i exigeixi al Govern de la Xina que digui la veritat. Ja n'hi ha prou de mentides!

Vegeu alguns enllaços amb informació:

The Guardian

Oficina del Tibet - New York

Agencia EFE

La Gran Época

Tibet online TV

No LOSAR

En record a aquestes i a totes les altres víctimes, els tibetans hem decidit no celebrar el LOSAR (Any Nou Tibetà 2139) el proper 22 de febrer. Fins i tot els tibetans de dins del Tibet no ho celebraran, encara que el govern de la Xina els obligui, i els membres del Parlament Tibetà a l'Exili faran una dia de vaga de fam simbòlica.
 
A la Fundació Casa del Tibet dedicarem la jornada del LOSAR a celebracions espirituals: el 22 de febrer a les 10h farem oracions i a les 20h dedicarem una Puja a les víctimes.

 
Marxa 8/2/12. Foto Jérôme González

D'altra banda, seguim amb les nostres accions per informar i sensibilitzar les persones sobre el que està passant. Com molts de vosaltres sabeu, el passat 8 de febrer unes dues-centes persones vam fer una Marxa Pacífica amb Espelmes des de la seu de la Fundació Casa del Tibet fins a la Plaça Sant Jaume. A les principlas ciutats del món es van dur a terme diferents mobilitzacions per cridar l'atenció sobre la dramàtica situació dels tibetans dins del Tibet. Vull agrair de tot cor a tots aquells que hi vau participar. Vegeu un vídeo de la marxa aquí >>

10 de març: Manifestació davant de l'ambaixada de la Xina a Madrid
 
Les nostres accions continuaran indefinidament fins que aconseguim que se'ns escolti. Molts germans i germanes estan preparats per a autoimmolar-se i intentem evitar-ho.
 
El proper dissabte 10 de març, dia en què recordem els 53 anys de l'aixecament del poble tibetà contra la invasió de la Xina, internacionalment hem decidit portar a terme manifestacions, vagues de fam i altres iniciatives.

La Fundació Casa del Tibet i la Comunitat Tibetana estem organitzant una gran manifestació davant de l'ambaixada de la Xina a Madrid (c/ Arturo Soria, 113 28043 Madrid), entre les 11h i les 13h. Sortirem de Barcelona en autocar el divendres 9 a la nit i tornarem el dissabte 10 a la tarda. Com que és cap de setmana, esperem la màxima participació. Donarem als participants una samarreta i una banda reivindicativas, un entrepà i una ampolla d'aigua. Els interessats reserveu la vostra plaça aviat (fins el 2 de març). Vegeu tots els detalls en aquest enllaç >>
 

El meu somni és veure al major nombre de persones possible a Madrid. Només paraules boniques no aconsegueixen resultats positius. Ara necessitem la vostra presència i suport.  Ara és el moment de l'acció!
 
Agraeixo poder comptar sempre amb la vostra simpatia.
 
Thubten Wangchen, director de la Fundació Casa del Tibet a Barcelona.