Espanya impedeix visita eurodiputats a exconsellers empresonats

un eurodiputat demana a l'Eurocambra presentar una protesta formal davant d'Espanya perquè els van impedir una visita als consellers empresonats

El president del Parlament Europeu assegura que donaran resposta a la petició

  • Un eurodiputat demana a l'Eurocambra protestar a Espanya per haver-se'ls impedit una visita als consellers.
Un eurodiputat demana a l'Eurocambra protestar a Espanya per haver-se'ls impedit una visita als consellers.

L'eurodiputat flamenc Mark Demesmaeker ha demanat al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, formular una queixa a Espanya després que set eurodiputats no poguessin visitar els consellers a la presó d'Estremera. 

El 19 de desembre, el mateix eurodiputat i sis companys més van viatjar a Madrid amb la intenció, sense èxit, de visitar el vicepresident Oriol Junqueras i el conseller Joaquim Forn a Estremera, així com els líders Jordi Sànchez i Jordi Cuixart a Soto del Real. "Mai vam tenir una resposta clara quan vam sol·licitar visitar-los i quan vam anar a la presó ens van impedir que els visitéssim", afirma Demesmaeker. 

La delegació, formada, entre d'altres, pels diputats d'Esquerra Jordi Solé i Josep-Maria Terricabras i l'eurodiputat del PDECat Ramon Tremosa, ja va manifestar la seva disconformitat en una roda de premsa des d'Estremera. Totes les crítiques tenien un denominador comú: com a parlamentaris europeus tenien dret a visitar a qualsevol intern d'una presó de la Unió Europea. 

En la sessió plenària d'aquest dilluns, Demesmaeker ha dit que és "inacceptable" i que era necessari "demanar explicacions". El president de la cambra s'ha limitat ha assegurar que ho verificaran i que hi donaran "una resposta".