una Ciutat Vella barcelonina més aviat pròpia d’en Francis Ford Coppola

El cas del robatori a la casa de la exregidor de Ciutat Vella, Itziar González, està tancat. Un ciutadà pakistanès ha reconegut ser l'autor i ha admès sense discutir una pena de quatre anys de presó per aquest fet i un altre de la mateixa índole. Del domicili van desaparèixer dos ordinadors que no s'han recuperat.

Itziar González, des de la regidoria de Ciutat Vella, va haver de fer front a casos de corrupció derivats del suborn de funcionaris en la tramitació de llicències, assumpte que encara està baix en investigació.

Mentre estava coneixent-se aquest escàndol, el 30 d'abril del 2009, el pis de González va ser objecte d'un allanamiento. De la seva casa va desaparèixer una càmera fotogràfica, algunes alhajas i dos ordinadors que contenien dades del treball de la regidor. Aquest assalt es va vincular a la trama corrupta, i més quan, al desembre, els Mossos d´Esquadra van remetre un informe a la jutge en el qual es detallaven altres amenaces rebudes per la regidor i altres persones de la seva confiança per part dels sotmesos a perquisicions. En concret, es parlava de diverses cartes amenaçadores i de la intercepción d'una conversa telefònica en què un dels imputats li diu a un altre, referint-se a Itziar, "a veure si li posen un vestit de fusta aviat".

A l'estiu del 2011, dos anys després del robatori, els Mossos van detenir a un pakistanès, sense antecedents, perquè la seva petjada havia aparegut a casa d'Itziar González. Se li va imputar la violació d'aquest domicili i un altre del barri. No ha implicat a ningú més en el succés. Va ser a judici en un jutjat penal i es va conformar amb la petició fiscal sense pestañear: quatre anys pels dos robatoris. Avui està a la presó.

16-II-12, S. Tarín, lavanguardia