terrorisme transnacional del segle XXI

Articles, bibliografia, webs, referents,... sobre les xarxes polítiques ´terroristes´ que s´alcen com una de les més grans amenaces a les llibertats i els drets humans.
-en construcció-

´Dónde está la yihad?´, Michel Wieviorka, profesor de la Escuela de Altos Estudios en Ciencias Sociales de París

´Al Qaeda ofrece una reconciliación´, Rohan Gunaratna, autor d´“Inside Al Qaeda: Global Network of Terror”.

´Combatir el terrorismo´, Manuel Castells, sociòleg, professor senior de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i president de l´Institut Interdisciplinari d´Internet (IN3). Fou professor de la Universitat de Califòrnia, a Berkeley, durant més de vint anys. Les seves investigacions, resumides a la trilogia "La era de la información", es basen en les transformacions socials que aporta la Xarxa.

´El evangelismo islámico´, Olivier Roy, director d´investigació en el Centre Nacional d´Investigacions Científiques de França (CNRS), autor de llibres de referència sobre els islamismes actuals.

"Los yihadistas ven España como tierra del islam invadida por infieles", entrevista a Gilles Kepel, expert francès en el món musulmà. El seu darrer llibre en espanyol és "Fitna. Guerra en el corazón del islam".

"Cataluña es un foco de yihadismo muy similar al Reino Unido", entrevista a Loretta Napoleoni, experta mundial en terrorisme d´inspiració islamista. 

Hacia una caracterización social del terrorismo yihadista en España: implicaciones en seguridad interior y acción exterior, Real Instituto Elcano, Fernando Reinares, 14/3/2006.