31-X/2-XI, Barcelona, Vaga de fam contra la tortura i la manca de llibertat al Tibet -AFEGEIX-THI-

En castellano aquí

Tashi Delek!

Estem a mitjans d´octubre i, com sempre, vull comunicar-vos coses que estan passant relacionades amb el meu país, el Tibet.

En primer lloc, felicito des d´aquí al Rev.  Desmond Tutu pel seu 80è aniversari celebrat dissabte passat, 8 d´octubre, a Sud-Àfrica. Teníem l´esperança de poder veure junts a Nelson Mandela, Desmond Tutu i el Dalai Lama durant la celebració, però les pressions del govern de la Xina ho van fer impossible.

No obstant això, les noves tecnologies han permès que Sa Santedat enviés un vídeo felicitant l´amic Desmond Tutu (
VEURE ENLLAÇ) i tots dos van poder compartir durant gairebé dues hores de forma digna i divertida els seus punts de vista (VEURE ENLLAÇ). Tant de bo puguem commemorar per molts anys més l´existència de persones tan honorables com Desmond Tutu, Nelson Mandela i el Dalai Lama.

D´altra banda, al Tibet monjos i joves segueixen demostrant el seu rebuig a la repressió del govern de la Xina a través d´immolacions. Lamentablement, segueixen atemptant contra les seves pròpies vides per defensar al seu poble, la seva cultura, la seva religió i, sobretot, els seus drets humans. La comunitat internacional i l´ONU, però, callen, fan oïdes sordes a aquestes accions desesperades per no tenir mala relació amb el potent mercat xinès. És vergonyós aquest silenci dels líders polítics i una llàstima que no es valorin l´ètica, l´educació, la llibertat i els Drets Humans dels pobles que viuen sota repressió. Tampoc els mitjans de comunicació es fan ressò del que allà succeeix. Sembla que tampoc els interessa i miren cap a un altre costat.

VAGA DE FAM

Per tot això he decidit fer una vaga de fam de 48 hores simbolitzant la no-violència i la paciència del meu poble contra la tortura i la manca de llibertat al Tibet.

Si aconseguim el permís de les autoritats, tinc previst dur a terme la vaga de fam a la Plaça de Catalunya,  començant el 31 d´octubre a les 11h i acabant el 2 de novembre a les 11h, coincidint amb la commemoració del dia de Tots Sants i de Tots els Morts. És el mínim que puc fer, vivint en un país lliure, per expressar la meva solidaritat amb als 6 milions de germans tibetans que viuen al Tibet.

Si algú de vosaltres vol participar, caldrà que es posi en contacte a través de info@casadeltibetbcn.org o
93 207 59 66
perquè puguem organitzar l´acció de la millor manera. Ja sabeu que encara que hagi decidit fer aquesta vaga de fam unilateralment, sempre tinc en compte el vostre suport.

Durant aquestes 48 hores informarem sobre l´actual situació al Tibet i recollirem signatures demanant la llibertat dels presoners polítics, incloent-hi el Panchen Lama. Comptem també amb el vostre suport i ajuda per fer la màxima difusió d´aquest acte perquè arribi al major nombre de persones possible.

D´altra banda, els dies 3 i 4 de novembre se celebrarà a Cannes  la reunió del G20, amb la participació del president de la Xina, Hu Jintao. Les comunitats tibetanes i grups de suport al Tibet de tot Europa ens estem organitzant per fer una manifestació pacífica a les portes del Palau de Festivals, on se celebrarà la trobada.

Estaré a la manifestació, sens falta. Després, durant el cap de setmana, els representants dels tibetans a l´exili i els grups internacionals de suport al Tibet mantindrem reunions a Niça per parlar de la situació del Tibet i programar properes accions.

Si algú de vosaltres vol participar en aquesta manifestació, s´ha de posar també en contacte amb nosaltres abans del 20 d´octubre. Depenent del nombre d´interessats podríem organitzar un grup des de Barcelona.

Espero no estar sent molt pesat amb els meus comunicats. No vull molestar a ningú. Escric amb el meu cor i amb la millor de les meves intencions. Ja sabeu que els vostres comentaris i suports són sempre molt benvinguts.

M´agradarà veure-us aquesta nit a la Puja de Lluna Plena. Els que no pugueu venir, podeu veure la transmissió de la Puja per internet.

Una afectuosa salutació a tots,

Thubten Wangchen