5-X, Barcelona: música sota les palmeres pels Drets Humans

MÚSIQUES SOTA LA PALMERA PELS DRETS HUMANS A L'ATENEU BARCELONÈS

Més informació de les actuacions i les fotografies del cicle...

“Músiques sota la Palmera pels Drets Humans” és una oportunitat per Amnistia Internacional de comunicar els seus missatges, de promoure la consciència i de mobilitzar la societat en la defensa dels drets humans, un objectiu compartit i avalat per l'Ateneu Barcelonès.

El vostre suport a aquest cicle garanteix l'actuació imparcial d'Amnistia Internacional, mantenint la independència política i econòmica.

Amb "Músiques sota la Palmera pels Drets Humans" no només posarem entre tots i totes, artistes i públic, un granet de sorra per millorar el món, sino que gaudirem de l'enriquidora trobada de diferentes cultures que acull la ciutat de Barcelona. Amb músics procedents de Catalunya, Mèxic, Galicia, Guinea Bissau, Rajasthan (Índia), Veneçuela, Andalusia, Bulgaria, els EUA, els Balcans, Marroc, Canadà, Argentina, Xile, Alemanya, Itàlia...

A totes les persones assistents, als grans músics que formen part d'aquest cicle benèfic sense cobrar, Amnistia Internacional i l'Ateneu Barcelonès us donen les gràcies per donar-nos l'oportunitat d'encendre espelmes enmig de la foscor.

CALENDARI D'ACTUACIONS:

JULIOL

Dia 6 NÓMHADAS.- És la unió d'una filosofia de vida davant l'estructura econòmica, política, religiosa del món. Aires flamencs, ressonàncies de l'orient, hip-hop, drum&bass, funk.(... veure +)
Dia 13 NINO GALISSA .- Presenta un espectacle que defineix l'Africà d'avui a través de la percussió i la frescor dels seus sons. (... veure +)
Dia 20 DIL MASTANA.-
Provenen del Rajasthan i pertanyen a la casta gitana "Lhanga",casta de músics sufís. (... veure +)
Dia 27 MONTSE CORTÉS
.- Cantaora excepcional de Paco de Lucía, després d'estrenar-se amb només 15 anys en un tablao del Poble Espanyol.(... veure +)

AGOST

Dia 3 CALIMA.- neix com un nou projecte dirigit i produït per Juanlu “el Cani” exbaixista i cofundador del col·lectiu Ojos de Brujo. Ens mostra la seva essència: la fussió de moltes músiques: gitanes, occidentals, orientals....en una extraordinària proposta de mesclen melodies i ritmes de diferents cultures. (... veure +)
Dia 10 LA FAMILIA RUSTIKA.-
Se'ls defineix com la banda de "rumbarcelonafunk", tot i que en el seu repertori s'agafen de la mà sense prejudicis el tango i la cumbia, la bossa, el swing, el son o el blues... (... veure +)
Dia 17 GWEN PERRY.-
Jazz, swing i rhytm&blues en estat pur i amb la veu d'una vocalista de primer nivell (... veure +)
Dia 24 MERIDIANA.- Una llavor que ha germinat en sons que es desplacen de New Orleans a Granada, condimentats amb ritmes de l'Àfrica, en un fons blau de la Mediterrània i un eco de rumba catalana.(... veure +)
Dia 31 MÖONDO.- Proposta camaleònica i amb vocació experimental que acull músiques orientals i de la mediterrània fussionades amb el funk i el rock, amb instruments tradicionals (cordes, vents i percussions) convivint amb els sons electrònics. (... veure +)

SETEMBRE

Dia 7 CARMEN.-ATENCIÓ, concert canviat de data al 5 d'octubre
Dia 14 MASHALÀ.- Aquest versàtil grup interpreta precioses i evocadores melodies dels regnes de l'exili sefardí, com Turquia, Grècia, Marroc, Argèlia, Irak, Bòsnia o Bulgària. (... veure +)
Dia 21 RODRIGO FLORES.-
la passió i la sensibilitat que transmeten aquests dos músics (Rodrigo Flores y Gustavo Battaglia) ens condueixen a través del tango, amb tota la seva sensualitat, el seu ritme i la seva poesia. (... veure +)
Dia 28 MOUSSAKIS.-
Aquesta fantàstica amalgama de sons s'expressa en una música que esclata viva, alegre, plena de colors i de textura suau. (... veure +)

OCTUBRE

Dia 5 CARMEN.- (CONCERT CANVIAT DEL 7 DE SETEMBRE AL 5 D'OCTUBRE) és l'identificatiu del grup fomat per Andreas Bräunig i Carmen García (Carmen Virus). El seu quart àlbum que sortirà properament ha comptat amb la col·laboració de Manolo García . (... veure +)

NOTA DE PREMSA DE LA PRESENTACIÓ:

El Jardí Romàntic de l'Ateneu Barcelonès acull músiques d'arreu del món
a benefici de la defensa dels drets humans. “MÚSIQUES SOTA LA PALMERA PELS DRETS HUMANS”, UN ESTIU DE MÚSICA SOLIDÀRIA. Cada divendres de Juliol, Agost i Setembre a benefici d'Amnistia Internacional

Amnistia Internacional i l'Ateneu Barcelonès presentem la programació solidària “Músiques sota la Palmera pels Drets Humans”, que acollirà el Jardí Romàntic de l'Ateneu, les nits dels divendres dels mesos de Juliol, Agost i Setembre, a benefici de la defensa dels Drets Humans.

Aquest projecte, elaborat en estreta col·laboració entre l'Ateneu Barcelonès i Amnistia Internacional, s'emmarca en les activitats de suport d' artistes en la defensa dels Drets Humans que a Catalunya s'està consolidant amb diverses ofertes del món del teatre, la pintura, el cinema o la música i que té com a referent les campanyes d'Art For Amnesty a nivell internacional.

El cartell musical compta amb les actuacions benèfiques de músics d'arreu del món. El cicle s'iniciarà amb l'actuació de Nóhmadas. Aires flamencs, ressonàncies de l'orient, hip-hop, drum&bass i el funk ompliran, el divendres 6 de juliol a les 22:00 hores, al jardí de l'Ateneu.

Orígens i estils musicals diversos ens acompanyaran al llarg de tot aquest estiu. Sons africans de Nino Galissa, gitanos sufís de Dil Mastana, la barreja de cúmbia, bossa nova, swing, blues de La Família Rústika , el jazz de Gwen Perry, el tango de Rodrigo Flores i Gustavo Battaglia o l'amalgama alegre dels Moussakis, que tancarà el cicle el 28 de setembre, es trobaran al jardí de l'Ateneu.

Amb "Músiques sota la Palmera pels Drets Humans" es pretén apropar i fer gaudir a tothom amb músiques i cultures d'arreu del món. Músics procedents de Catalunya, Mèxic, Galícia, Guinea Bissau, Rajasthan (Índia), Veneçuela, Andalusia, Bulgària, els EUA, els Balcans, Marroc, Canadà, l'Argentina, Xile, Alemanya, Itàlia... col·laboraran amb el seu art en defensa dels Drets Humans.

Per una organització com Amnistia Internacional, la contribució de la societat a la seva defensa, promoció i denúncia de les violacions dels drets humans és bàsica. “ Des d'Amnistia Internacional volem remarcar la importància que té per l'organització la col·laboració d'artistes, grups musicals i tot tipus d'artistes, així com la participació de tota la ciutadania en aquests actes, donat que l'organització no rep subvencions ni de governs ni de cap partit polític o empresa que no compleixi amb els criteris de responsabilitat social corporativa” , destaca Pep Parés, president d'Amnistia Internacional Catalunya. “ El compromís amb el món de les arts és fonamental per fer arribar al públic les campanyes de l'organització” .

“Una de les prioritats de l' Ateneu Barcelonès és donar veu a propostes nascudes de l'acció ciutadana, oferint-se com un espai de reivindicació i discussió de temàtiques socials, presents en el debat cívic més actual. I, en aquest marc, desenvolupar propostes d'esforç compartit amb institucions rellevants del nostre entorn, sumant recursos amb elles. La col·laboració amb Amnistia Internacional, que implica assumir i promoure la seva campanya, és un exemple paradigmàtic d'aquesta actuació” , destaca Pep Montes, gerent de l'Ateneu Barcelonès.