10-III, Barcelona, esmorzar de premsa, Connexiˇ OccitÓnia-Catalunya
Català

Occitan

Français


Català

BARCELONA I TOLOSA, CAPITALS DE LA CONNEXIÓ OCCITÀNIA – CATALUNYA

L’acord entre els festivals Barnasants i Sèm e serem

permetrà l’intercanvi musical entre Catalunya i Occitània

Primera aplicació de la llei de l’occità en matèria cultural i dels convenis signats pels ajuntaments de Tolosa i Barcelona

 ESMORZAR DE PREMSA / CONNEXIÓ OCCITÀNIA-CATALUNYA

DIJOUS 10 DE MARÇ A LES 11 HORES

ATENEU BARCELONÈS (Sala POMPEU FABRA)

 

Us convidem a conèixer els concerts que formen part de l’acord entre els dos festivals i el context en el qual es programen, a l’esmorzar de premsa que tindrà lloc el proper dijous 10 de març a les 11 hores a la sala Pompeu Fabra de l’Ateneu Barcelonès (C/ Canuda, 6). La convocatòria comptarà amb la presència dels artistes occitans Claudi Martí, Guillaume Lopez i Èric Frajque actuen a aquest mes de març a Barcelona, en el marc del Festival Barnasants –; Roger Mas, cantautor català que participa en el projecte Poesia sense fronteres; Pere Camps, director del Festival Barnasants; i Daniel Périssé, president del Festival Sèm e serem.


Al setembre de 2010, el Parlament de Catalunya va aprovar l’anomenada Llei de l´occità, segons la qual s’oficialitza aquesta llengua a tot Catalunya i el govern català es compromet a desenvolupar les relacions occitano-catalanes i a promoure l´occità dins el territori català. En aquest context, el Festival Barnasants de Barcelona i el Sèm e serem de Tolosa de Llenguadoc són les primeres estructures culturals que fan una aposta clara per dur a terme l´aplicació d´aquesta llei, especialment pel que fa la promoció dels intercanvis culturals entre Occitània i Catalunya.

 A més, això s’esdevé una setmana després de la signatura del protocol de cooperació entre els ajuntaments de Tolosa i Barcelona (el 4 de març), que entre d’altres qüestions, vol promoure els intercanvis culturals entre les dues ciutats. Ambdós festivals, doncs, es comprometen a aplicar-ho de forma pràctica, mitjançant un cicle de recitals d’artistes occitans a Catalunya durant el present mes de març, i una altra sèrie de concerts de músics catalans a Tolosa, al mes de maig, entre d’altres.

 Les actuacions a Barcelona aniran a càrrec dels occitans Claudi Martí (10 de març, Luz de Gas), Èric Fraj (11 de març, Centro Galego de Barcelona), Guillaume Lopez (12 de març, Centre Artesà Tradicionàrius) i Lou Davi&Phytéas (18 de març, Harlem Jazz Club). 

 

Però l’acord al qual han arribat els dos festivals va más enllà: Barnasants i Sèm e serem han rebut un ajut important de l´Euroregió Pirineus-Mediterrània (formada pels governs de la Generalitat, les Illes Balears, Llenguadoc-Rosselló i Migdia Pirineus) per desenvolupar durant l´any 2011 el projecte Poesia sense fronteres, un recull de poesia occitano-catalana dels segles XII al XXI, musicat per Guillaume Lopez (occità) i en Roger Mas (català). L’objectiu d’aquest projecte és posar de manifest que Occitània i Catalunya comparteixen la mateixa tradició literària d’ençà de l’edat mitjana. S’editarà en forma de llibre-disc i tindrà també format d’espectacle, que s´estrenarà dins el Barnasants 2012.

Occitan

BARCELONA E TOLOSA, CAPITALAS DE LA CONNECCION OCCITÀNIA – CATALONHA

L’acòrdi entre los festivals Barnasants e Sèm e serem

permetrà l’escambi musical entre Catalonha e Occitània

Primièra aplicacion de la lei de l’occitana en matièra culturala e premícias dels acòrdis que son a se signar entre las comunas de Tolosa e BarcelonaCONFERÉNCIA DE PREMSA - DESJUNAR / CONNECCION OCCITÀNIA-CATALONHA

DIJÒUS 10 DE MARÇ A 11 ORAS

ATENÈU BARCELONÉS (Sala POMPEU FABRA)

 

Avèm lo plaser de vos convidar a la conferéncia de premsa que se debanarà lo dijòus 10 de març venent a  11 oras del matin, dins la sala Pompeu Fabra de l’Atenèu Barcelonés (Carrièra/ Canuda, 6) ont se presentaràn los concèrts que fan partida de l’acòrdi entre los dos festivals e lo contèxt ont se van programar. La conferéncia  se farà amb la preséncia dels artistas occitans Claudi Martí, Guillaume Lopez e Eric Frajque se produïràn a aquel mes de març a Barcelona, dins l´encastre  del Festival Barnasants ; Roger Mas, cantautor catalan que participa al projècte Poesia sens frontièras; Pere Camps, director del Festival Barnasants; e Daniel Périssé, president del Festival Sèm e serem.


En setembre de 2010, lo Parlament de Catalonha aprovèt la Lei dicha de l´occitan, que oficializa aquela lenga en Catalonha tota e que fa que lo govèrn catalan s´engatja a desvolopar las relacions occitanocatalanas e a promòure l´occitan dins lo territòri catalan. Dins aquel contèxt, lo Festival Barnasants de Barcelona e Sèm e serem de Tolosa  son las primièras estructuras culturalas que fan una escomesa clara per menar a tèrme l´aplicacion d´aquela lei, e mai que mai en çò que concernís la promocion dels escambis culturales entre Occitània e Catalonha.

De mai, aquò arriba alara que se va signar  un protocòl de cooperacion entre las comunas de Tolosa e  de Barcelona, qui entre autras questions, vòl promòure los escambis culturals entre las doas vilas. Ambedós festivals, doncas, s´engatjan ja a o aplicar practicament, mejançant un cicle de recitals d’artistas occitans en Catalonha pendent lo present mes de març, e una autra sería de concèrts de musicians catalans a Tolosa, al mes de mai, mentre d’autres.

Las accions a Barcelona anaràn a la carga dels occitans Claudi Martí (10 de març, Luz de Gas), Eric Fraj (11 de març, Centri Galego de Barcelona), Guillaume Lopez (12 de març, Centre Artesan Tradicionàrius) e Lou Davi&Phytéas (18 de març, Harlem Jazz Club).

Mas l’acòrdi passat entre los  dos festivals va mai enlà: Barnasants e Sèm e serem an recebut una ajuda importanta de l´Euroregion Pirenèus-Mediterranèa (formada dels govèrns de la Generalitat, las iIas Balears, de las Regions Lengadòc-Rosselhon e Miègjorn Pirenèus) per desvolopar pendent 2011 lo projècte Poesia sens frontièras, un recuèlh de poesia occitanocatalana dels sègles XII al XXI, musicat per Guillaume Lopez (occitan) e Roger Mas (catalan). L’objectiu d’aquel projècte es de botar en evidéncia qu´Occitània e Catalonha partejan la meteissa tradicion literària d’ençà de l’Edat Mejana. S’editarà en forma de libre-disc e se ne farà  d’espectacles, que s´estrenaràn pel Festival Barnasants de 2012.

Français

BARCELONE ET TOULOUSE, CAPITALES DE LA CONNEXION OCCITANIE –CATALOGNE

L’accord entre les festivals Barnasants et Sèm e serem permettra l’échange musical entre Catalogne
et Occitanie

Première application de la loi de l’occitan en matière culturelle et prémices d´un partenariat imminent
signé par les Mairies de Toulouse et de Barcelone

PETIT-DÉJEUNER DE PRESSE / CONNEXION OCCITANIE-CATALOGNE

JEUDI 10 MARS A 11 HEURES

ATENEU BARCELONÈS (Salle POMPEU FABRA)

 

Nous avons le plaisir de vous convier à un petit déjeuner de presse qui aura lieu ce jeudi 10 mars à 11 heures, à la salle Pompeu Fabra de l’Ateneu Barcelonès (6, Canuda, Barcelone).
Ce sera pour nous l´occasion de vous présenter la programmation occitane du Festival Barnasants qui se déroulera dans le cadre de l’accord entre les deux festivals ainsi que le contexte dans lequel ils sont programmés.  La présentation se fera en présence des
artistes occitans Claudi Martí, Guillaume Lopez et Eric Frajqui se produiront ce mois de mars à Barcelone, dans le cadre du Festival Barnasants; Roger Mas, chanteur et auteur catalan que participe aussi au  projet Poésie sans des frontières; Pere Camps, directeur du Festival Barnasants; et Daniel Périssé, président du Festival Sèm e serem.


 Au mois de septembre dernier, le Parlement de Catalogne a approuvé la loi dite Loi  de l´occitan, qui officialise cette langue sur tout le territoire de la  Catalogne, ansi le gouvernement catalan s´engage à développer les relations occitano-catalanes et à promouvoir l´occitan sur le territoire de la catalogne.

Dans ce contexte, le Festival Barnasants de Barcelone et le Festival Sèm e serem de Toulouse sont les premières structures culturelles que font un pari clair pour porter à terme l´application de cette loi, et cela tout spécialement pour la promotion des échanges culturels entre l´Occitanie  et la Catalogne. De plus cette événement intervient dans l´actualité des négociations d´un protocole de partenariat entre les Mairies de Toulouse et de Barcelone, qui entre autres questions, veut promouvoir les échanges culturels entre les deux villes.

Ces deux festivals s´engagent donc  à appliquer de façon formelle, par le biais d´un cycle de récitals d’artistes occitans en Catalogne ce mois de mars, et au mois de mai, à autre série de concerts de musiciens catalans à Toulouse. Les artistes occitans Claudi Martí (10 mars, Luz de Gaz), Èric Fraj (11 mars, au  centre Galego de Barcelone), Guillaume Lopez (12 mars, Centre Artisan Tradicionàrius) et Lou Davi&Phytéas (18  mars, Harlem Jazz Club) se produiront sur les scènes de Barcelone.

Mais l’accord auquel sont arrivés les deux festivals va bien au delà : Barnasants et Sèm e serem ont reçu une aide financière importante de l´Euroregió Pyrénées-Méditerranée (formée pour les gouvernements de la Generalitat, les Îles Baléares, les Régions Languedoc-Roussillon et Midi-Pyrénées) pour développer durant l´année 2011 le projet Poésie sans frontières, un florilège de poésies occitano- catalanes du  XIIème au XXIème siècle, mis en musique par Guillaume Lopez (occitan) et Roger Mas (catalan). Le but de ce projet est de mettre en lumière la tradition littéraire commune que l´Occitanie et la Catalogne partagent depuis le Moyen Àge. Ce travail et ces compositions se verront édités sous forme d´un livre-disque, d´où naîtra un spectacle, que sera présenté en avant première au cours du Festival  Barnasants 2012.

 

 

COMEDIA. Comunicació & mèdia sl

Marc Gall · Ana Sánchez · Nèstor Lozano · Maria Muñiz

Consell de Cent 433, pral. 3ª. 08009 Barcelona

T. [00 34] 933 10 60 44 · 932 95 56 34

M. [00 34] 620 811 386 · Fax [00 34] 932 46 92 13

nlozano@comedianet.com · www.comedia.cat