´La Dictadura de la Incompetència´, Xavier Roig


La Dictadura de la Incompetència
Roig, Xavier

Edicions La Campana, 2008
PVP 14,00€, 184 pàgs.
ISBN 978-84-96735-06-4
5a edició

¿Vostè es considera «societat civil»? Atenció: forma part d’una espècie amenaçada. 

Aquest llibre defensa la iniciativa privada i per tant la llibertat. És un retrat clar i actual dels vicis d’Europa, sobretot del sud d’Europa. Ens fa veure les trampes de l’antiglobalització, deixa en evidència la falsa solidaritat i denuncia les relacions promíscues entre cert poder econòmic, el progressisme mal entès i el poder polític.

Amb extraordinària lucidesa Xavier Roig (que fa anys ja va pronosticar que Barcelona esdevindria «un Lloret amb ínfules culturals») pretén posar-nos en guàrdia contra un Estat ineficaç. Un Estat que cada cop cobreix més espai amb la seva densa teranyina (és significatiu que el 68% dels parlamentaris de Catalunya provingui del sector públic), una escola que modela el pensament i un discurs dominant que denigra per sistema tot allò que sigui privat i exalça tot allò que sigui públic.

La dictadura de la incompetència no vol afegir-se a la «cultura de la queixa». Al contrari. Vol apel·lar a la consciència de cada ciutadà i de cada empresa per tal que siguin més exigents amb ells mateixos, perquè si volem superar la crisi que ja ha començat no podem comptar amb ningú més.

Xavier Roig ha estat director general de dues grans multinacionals. Actualment és empresari i distribueix el seu temps entre Europa i Àsia-Oceania.


Xavier Roig

Barcelona, 1957. Ha centrat principalment la seva activitat professional en l’àmbit de les noves tecnologies. Els últims vint anys ha desenvolupat la seva tasca fora de Catalunya, treballant en els cinc continents. Ha estat director general a les multinacionals Sema Group i Schlumberger. Actualment és empresari i distribueix el seu temps entre Europa i Àsia-Oceania, on centra la major part del seu exercici professional. És columnista del diari Avui i professor del màster en globalització de la Universitat de Barcelona. Ha publicat El gastrònom accidental als Estats Units, premi al llibre més innovador del Salon du Livre Gourmand (2000), Ni som ni serem i Entre l’Espanya i la paret, editats tots per La Campana. xroig@edicionslacampana.cat