el Partit Radical proposa Thich Quang Do com a Premi Nobel de la Pau

El Partit Radical Noviolent Transnacional i Transpartit llença una campanya per a nominar Premi Nobel de la Pau al Venerable Thich Quang Do, Patriarca de l'Esglèsia Budista Unificada del Vietnam i demana el suport de tots els electes a la Camera, al Senato i al Parlament Europeu en sostenir la candidatura. El terme per a les propostes de candidatura pel Premi Nobel de la Pau és l'1 de febrer de 2009. Les persones habilitades per a presentar candidats són els membres dels Parlaments, els professors universitaris d'història, ciències polítiques i filosofia, així com els ja nomenats Premi Nobel de la Pau.

Thich Quang Do ha dedicat la seva vida a la lluita noviolenta per la justícia, la pau i la llibertat al Vietnam. Oposant-se al règim comunista vietnamita, ha sacrificat la seva llibertat patint emprisonament, exili interior i arrestaments domiciliaris durant quasi tres decennis. Avui es trova en arrestament domiciliari al Monastir Zen Thanh Minh a Saigon.

A la vigília de Nadal els parlamentaris Radicals Marco Pannella i Marco Perduca foren blocats a l'aeroport de Phnom Penh mentre s'estaven embarcant per a Ho Chi Min City per a anar a visitar Thich Quang Do; el portantveu del Ministeri d'Exteriors vietnamita declarà després que els Radicali eren "enemics del règim" i que no eren "benvinguts a Vietnam".

Thich Quang Do, amic de fa molt temps del Partit Radical Noviolent, és un símbol vivent dels ideals Radicals: la noviolència gandhiana, la tol.lerància i la tenacitat a favor de les llibertats i la democràcia. Els dirigents comunistes del Vietnam temen aquest símbol perquè coneixen el poder de la noviolència i hi veuen una amenaça pel seu règim.

23-I-09, notizieradicali