21-I/12-II, Barcelona, cicle de conferències ´ISAIAH BERLIN: LLIBERTAT I PLURALISME´

Isaiah Berlin: llibertat i pluralisme

Tipus d'Activitat: Cicle de conferències
Itinerant: no

Amb motiu del centenari del naixement d'Isaiah Berlin, la Fundació ”la Caixa ” organitza un cicle de conferències a l'entorn de les idees i el llegat d'aquest gran intel•lectual europeu del segle XX amb l'objectiu de fer-ne una lectura contemporània. Hi participaran alguns dels especialistes més significatius de la vida i obra d'Isaiah Berlin.

Isaiah Berlin va néixer a Riga (Letònia) el 6 de juny de 1909 i va anar a viure a Anglaterra amb la seva família quan tenia nou anys, on es va formar i va desenvolupar la seva carrera acadèmica. El 1967 va contribuir a fundar el Wolfson College i en va ser el primer president. Home inquiet, va viatjar per tota Europa, l'ex Unió Soviètica, Estats Units, Israel... Va morir a Oxford el 5 de novembre de 1997. El seu deixeble Henry Hardy ha estat l'editor de la seva obra i marmessor.

En l'actualitat Isaiah Berlin és considerat un dels representants més eminents de la història de les idees a Occident, la influència del qual s'ha estès al pensament liberal contemporani. Gran conversador, va dedicar-se de manera incansable a l'anàlisi de la ciència moral, social i política. Va situar-se intencionadament a contracorrent en interessar-se tant per Maquiavel com per Marx, o per altres pensadors menys coneguts en aquella època com Vico, Hamann, Herder o Herzen, a partir dels quals va poder aprofundir en les seves concepcions de la llibertat i el pluralisme. Va ser un gran coneixedor del Renaixement, la Il•lustració, el romanticisme i la Rússia del segle XIX. La seva influència s'ha estès a tot el pensament liberal contemporani.

Coordinació: Montse Ingla i Antoni Munné, editors d'Arcàdia

Conferència
Quadres d'una exposició
21/01/2009
BARCELONA

Conferència
Qué és la Contrail·lustració?
28/01/2009
BARCELONA

Conferència
Isaiah Berlin i la defensa del pluralisme
04/02/2009
BARCELONA

Conferència
Llar i llibertat
12/02/2009
BARCELONA

Lloc: CaixaForum Barcelona
Adreça: Av. Marquès de Comillas, 6-8
Localitat: BARCELONA
Tipus de públic: Públic General
Tipus d'activitat: Conferència
Cicle: Isaiah Berlin: llibertat i pluralisme 
Preu per sessió: 2,00 €
Places limitades